Kinezi od davnina koriste gljive u svojoj prehrani, cijeneći ih i zbog njihove ljekovitosti. Najveća prednost mješavina gljiva su specifični i neodoljivi okusi kao i mogućnost pripremanja na bezbroj načina, ovisno o vašoj mašti i preferencijama.
Ledo Mješavina gljiva sastoji se od bukovača, šampinjona, vrganja, nameko i shitake gljiva.
Ova egzotična kombinacija gljiva odlična je za pripremu različitih juha, variva, tjestenina, rižota i mnogih drugih jela te je dostupna tijekom cijele godine. Želite li gljive staviti u prvi plan, predlažemo da pripremite rižoto sa češnjakom, limunom, malo bijelog vina, kaduljom i maslinovim uljem.
Hranjiva vrijednost | na 100g* |
---|---|
Energetska vrijednost | 14,9 kcal/62,3 kJ |
Bjelančevine | 2,61 g |
Ugljikohidrati | 0,37 g |
Masti | 0,28 g |
Prije pripreme proizvod nije potrebno odmrzavati. Za pripremu proizvoda gljive je potrebno pirjati na tavi 8 do 10 minuta.