Ljubitelji graška bili su još stari egipćani, rimljani i grci, a u srednjem vijeku grašak postaje popularna kultura i u Europi, u koju je došao iz Azije. Bogat je izvor vitamina B1 i C, folne kiseline i vlakana te je namirnica koja ima vrlo malo kalorija, što je čini odličnom za sve koji paze na tjelesnu težinu.
Ledo grašak dostupan je tijekom cijele godine i jednostavan za pripremu, a omiljen među svim generacijama u različitim oblicima. Grašak možete pripremiti kao popularni „rizi-bizi", možete ga pirjati na maslacu i poslužiti uz ribu ili meso, a krem juha od graška s dodatkom vrhnja za kuhanje, oduševit će sve princeze na zrnu graška.
Hranjiva vrijednost | na 100g* |
---|---|
Energetska vrijednost | 81 kcal/339 kJ |
Bjelančevine | 5,42 g |
Ugljikohidrati | 14,46 g |
Masti | 0,40 g |
Prije pripreme proizvod nije potrebno odmrzavati. Za pripremu proizvoda grašak je potrebno kuhati u loncu 8 do 10 minuta ili pirjati na tavi 10 do 15 minuta.