Šumsko voće raste slobodno u prirodi te je iznimno bogato vitaminima, vlaknima i moćnim pigmentima. Ujedno šumsko voće vrlo je siromašno kalorijama i mastima, što ga čini odličnim za sve one koji paze na tjelesnu težinu te se pri tome ne žele odreći slatkog zalogaja.
Ledo šumsko voće od jagode, maline, borovnice, kupine, crnog i crvenog ribizla dostupno je tijekom cijele godine te zahvaljujući metodi dubokog smrzavanja ne gubi svoje nutritivne vrijednosti.
Može se kombinirati sa sladoledom, šlagom ili mascarpone kremom te će uvijek biti neodoljivo ukusno. Jednako tako odličan je dodatak osvježavajućoj torti od sira, štrudlama, čokoladnom mousseu, različitim pudinzima te svim ostalim poslasticama. Bez obzira koji recept odabrali, nećete pogriješiti ako svoj desert oplemenite Ledo šumskim voćem.
Hranjiva vrijednost | na 100g* |
---|---|
Energetska vrijednost | 53 kcal/223 kJ |
Bjelančevine | 1,07 |
Ugljikohidrati | 13,03 |
Masti | 0,36 |
Prije pripreme šumsko voće je potrebno odmrzavati sat vremena.