Njena atraktivna crvena boja i sočan neodoljiv slatko-kiselkasti okus, opravdan je razlog zašto je višnja carica brojnih slatkih delicija. Nastala je križanjem slatke domaće trešnje s divljim kiselijim vrstama te je bila poznata još starim Rimljanima.
Ledo višnja nema košćica i dostupna je svim ljubiteljima ove voćke tijekom cijele godine te je vrlo jednostavna za pripremu.
Neodoljive štrudle, pite, kremaste torte i voćne osvježavajuće salate nezamislive su bez višnje i njenog specifičnog okusa, koji svakom kolaču daje posebnu notu. Jednako tako višnje su odlične za pripremu ukusnih džemova i bogatih preljeva. Kombinacija preljeva od vrućih višanja i palačinki punjenih sa sladoledom, prava je slatka poslastica koja će oduševiti vaše ukućane.
Hranjiva vrijednost | na 100g* |
---|---|
Energetska vrijednost | 55 kcal/230 kJ |
Bjelančevine | 0,90 |
Ugljikohidrati | 11,67 |
Masti | 0,30 |
Prije pripreme višnje je potrebno odmrzavati sat vremena.