Ukusni podatni njoki od krumpira odlična su baza za jela s raznim umacima od sočnih rajčica i kremoznog vrhnja ili topljivog sira. Jednako tako mogu se poslužiti i kao prilog uz glavna jela s umacima poput pašticade ili gulaša, a namijenjeni su ljubiteljima brzih, jednostavnih i ukusnih jela od krumpirovog tijesta.
| Hranjiva vrijednost | na 100g* |
|---|---|
| Energetska vrijednost | 138 kcal/576 kJ |
| Bjelančevine | 2,9 g |
| Ugljikohidrati | 30,7 g |
| Masti | 0,3 g |
Njoke bez prethodnog odmrzavanja iz folije prebacite u lonac s kipućom slanom vodom te kuhajte 5 do 6 minuta uz lagano vrenje dok ne isplivaju na površinu. Izvadite ih šupljikavom žlicom i začinite uljem ili maslacem po želji. Gotovo jelo možete poslužiti s naribanim parmezanom ili nekim drugim tvrdim punomasnim sirom.